Myskikurpitsalasagne
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
oliiviöljyä
430 g
Kymppi Myskikurpitsasosetta
70 g
tomaattipyree
1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
timjamia
2 dl
ruokakermaa
n. 3-4 dl
vettä (tarpeen mukaan)
1 ruukku
basilikaa
65 g (1 pss)
pinaattia
3 kpl (á 125 g)
mozzarellaa
9-12 kpl
lasagnelevyjä
(kirsikkatomaatteja, kurpitsansiemeniä)
Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää pannulle myskikurpitsasose, tomaattipyree, mausteet, ruokakerma ja vettä tarpeen mukaan.
Levitä reilu kauhallinen myskikurpitsakastiketta voidellun uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä päälle kastiketta. Ripottele päälle basilikanlehtiä, pinaattia ja yksi mozzarella revittynä. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Aseta halutessasi pinnalle koristeeksi kirsikkatomaatteja ja kurpitsansiemeniä.
Paista uunin alatasolla 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoamista.