Yrttinen bataattilaatikko
Tavallinen bataattilaatikko saa uutta ilmettä ja makua yrteistä, esimerkiksi salviasta ja rosmariinista.Täyteläisyyttä laatikkoon saa lisäämällä siihen kuohukermaa ja parmesaanijuustoa.
ei sisällä soijaa, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä
8
1,5 h + 12 h sulatus
850 g
Kymppi Bataattisose 850g
2 dl
kuohukermaa
100 g
parmesan-juustoraastetta
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ dl
Vihreäkeiju rosmariinin lehtiä
½ dl
salvian lehtiä
100 g
voita
100 g
korppujauhoja
raastettua sitruunankuorta koristeluun
Sulata jäinen bataattisosemassa jääkaapissa. Sekoita kuohukerma, parmesan-juustoraaste, kananmuna ja suola sulaneen bataattisoseen sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa voideltuun laatikkovuokaan.
Kuullota rosmariinin ja salvian lehtiä voissa pannulla, kunnes voi alkaa vaahtoamaan. Lisää korppujauhot pannulle ja sekoita. Levitä yrtit ja korppujauhot tasaisesti bataattisosemassan päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.
Viimeistele bataattilaatikko raastetulla sitruunankuorella.