Hernefalafelit
Herneet ovat hyvin samantapaisia kuin kikherneet, joten ne sopivat yhtä hyvin falafelien valmistukseen. Tarjoile hernefalafelit tuoreiden raaka-aineiden sekä sitruunajogurtin ja punajuuripyreen kera.
vegaani, laktoositon, maidoton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä soijaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää
Huuhtele molemmat herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä vedessä noin tunti kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Lisää kaikki loput raaka-aineet pankojauhoja lukuunottamatta herneiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta litteitä palloja ja leivitä pankojauhoilla. Paista hernefalafelit runsaassa öljyssä pannulla ja kypsennä vielä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sulata punajuurisose jääkaapissa. Kypsennä sulanut sose kattilassa miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan, aja sauvasekoittimella pyreeksi ja jäähdytä. Sekoita sitruunajogurtin aineet keskenään. Revi lehtikaalin lehdet irti kannasta ja leikkaa suupaloiksi. Levitä lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä sekä suolalla ja paista 170 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Tarjoile hernefalafelit keitetyn ohran, silmusalaatin, avokadon, granaattiomenansiementen ja paahdetun lehtikaalin sekä punajuuripyreen ja sitruunajogurtin kera.