Sinihomejuustolla maustettua punajuurilaatikkoa
Punajuuri ja sinihomejuusto pitävät toisistaan. Punajuuren makeus ja juuston kermaisuus sekä suolaisuus sulautuvat hienosti yhteen tässäkin reseptissä. Muista ottaa punajuurilaatikko sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.
4
45 min, sulatusaika: 1 vrk
1 pkt
Kymppi Punajuurilaatikko
100 g
sinihomejuustomurua
1 rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
30 g
voita sulatettuna
Sekoita kulhossa punajuurilaatikon joukkoon 1/3 osa juustosta, hunaja tai siirappi ja voi. Levitä massa tasaisesti vuokaan ja ripottele päälle loput juustomurusta. Paista sinihomejuustolla maustettua punajuurilaatikkoa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna laatikon hetki höyrystyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Voit koristella punajuurilaatikon tuorein yrtein, kokeile esimerkiksi basilikaa tai ruohosipulia.