Juustopiirakka
Yhteistyö
Tämän juustokakun reseptin on kehittänyt @saamarinkakut Kymppi Saaristolaispiirakkataikinasta
8
1,5h
1 pkt
Kymppi Saaristolaispiirakkataikina 400g
200 g
kermaviili
3 kpl
kananmuna
2 dl
kuohukerma
1 tl
suola
0,5 tl
mustapippurirouhe
150 g
mozarellajuustoraaste
100 g
fetajuusto
KORSTEEKSI
erivärisiä kirsikkatomaatteja ja fetajuustoa
- Sulata Kymppi Saaristolaistaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pingoita irtopohjavuoan reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat voilla.
- Kauli taikina ohuemmaksi ja painele vuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 sentin korkeudelle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
- Yhdistä kulhoon, munat, kermaviili, kuohukerma sekä maisteet ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita mukaan juustoraaste ja murustele fetajuusto sekaan. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes on saanut hieman väriä.
- Anna piirakan jäähtyä ja poista vuoasta. Koristele erivärisillä kirsikkatomaateilla ja murustele fetajuustoa päälle.
Piirakka kannattaa tehdä noin 23 cm irtopohjavuokaan.